понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Осінні фрукти які вони?


 
        Осінь - це перехід від гарячого блаженства літа до замерзлої апатії зими, і ця зміна проявляється в тому, що засмучуються наші біологічні ритми і знижується рівень опору організму, внаслідок чого ми втомлюємося і дуже погано захищені від вірусів і застуд.
         А чим багаті осінні фрукти? Вітаміном С! З його допомогою ми захищаємося від застуди, властивої цьому сезону.  Наприклад, ми можемо вибрати для цих цілей  гранати, які багаті не тільки лимонною кислотою, але і таніном ( речовиною, що володіє протизапальними властивостями). Гранат можна вживати в їжу у вигляді фрукта, соку, а також в соусах, підливах і навіть як гарнір. Виноград відомий як фрукт дуже багатий енергією, він ідеальний для боротьби з фізичною слабкістю, якою характеризується початок осіннього сезону. Для цих цілей чудово підійдуть і сухофрукти. На цьому світі немає нічого випадкового, саме тому найефективніші в боротьбі з ГРЗ і зимовим авітамінозом фрукти з'являються у нас з приходом холодів. На ринках і в магазинах ми бачимо у великих кількостях наших старих знайомих - яблук і груш, про корисні властивості яких можна розповідати нескінченно. Саме вони приносять найбільшу користь нашому організму в період холодів і епідемій грипу. Кажуть, що одне яблуко в день збільшує тривалість життя на три роки. Фахівці стверджують, що регулярне вживання яблук може захистити нас від астми, інфаркту, серцевих захворювань і певних видів раку. Вони містять у великій кількості пектини, які,як відомо очищають організм, а також яблучну і лимонну кислоту, мінерали і вітаміни С, В1, В2, Е, РР і Р, ензими, баластні речовини. Груші є хорошим джерелом дієтичних рослинних волокон, вітаміну С і вітаміну К, органічних кислот, мікроелементів - міді, магнію, заліза, цинку, марганцю, фосфору, а також йоду, кількість якого достатньо, щоб забезпечити добову необхідність нашого організму в ньому. Груші також славляться тим, що не викликають алергію, через що цей плід рекомендується як один з перших, з якого можна починати введення фруктів в харчування немовлят. Цікавий той факт, що груші на смак солодші яблук, але насправді містять менше цукру. В них мало органічних кислот, але більше важливих для обмінних процесів в організмі мікроелементів. Вони незамінні при боротьбі з надлишковою вагою, бо можна їсти їх в необмеженій кількості.
 



Немає коментарів:

Дописати коментар