
Осінь - це перехід від гарячого
блаженства літа до замерзлої апатії зими, і ця зміна проявляється в тому, що
засмучуються наші біологічні ритми і знижується рівень опору організму,
внаслідок чого ми втомлюємося і дуже погано захищені від вірусів і застуд.
А чим багаті
осінні фрукти? Вітаміном С! З його допомогою ми захищаємося від застуди,
властивої цьому сезону. Наприклад, ми можемо вибрати для цих цілей гранати, які багаті не тільки лимонною
кислотою, але і таніном ( речовиною, що володіє протизапальними властивостями).
Гранат можна вживати в їжу у вигляді фрукта, соку, а також в соусах, підливах і навіть як гарнір. Виноград
відомий як фрукт дуже багатий енергією, він ідеальний для боротьби з фізичною
слабкістю, якою характеризується початок осіннього сезону. Для цих цілей чудово
підійдуть і сухофрукти. На цьому світі
немає нічого випадкового, саме тому найефективніші в боротьбі з ГРЗ і зимовим
авітамінозом фрукти з'являються у нас з приходом холодів. На ринках і в
магазинах ми бачимо у великих кількостях наших старих знайомих - яблук і
груш, про корисні властивості яких можна розповідати нескінченно. Саме вони
приносять найбільшу користь нашому організму в період холодів і епідемій грипу.
Кажуть, що одне яблуко в день збільшує тривалість життя на три роки. Фахівці
стверджують, що регулярне вживання яблук може захистити нас від астми,
інфаркту, серцевих захворювань і певних видів раку. Вони містять у великій
кількості пектини, які,як відомо очищають організм, а також яблучну і лимонну
кислоту, мінерали і вітаміни С, В1, В2, Е, РР і Р, ензими, баластні речовини. Груші
є хорошим джерелом дієтичних рослинних волокон, вітаміну С і вітаміну К,
органічних кислот, мікроелементів - міді, магнію, заліза, цинку, марганцю, фосфору,
а також йоду, кількість якого достатньо, щоб забезпечити добову необхідність
нашого організму в ньому. Груші також славляться тим, що не викликають алергію,
через що цей плід рекомендується як один з перших, з якого можна починати
введення фруктів в харчування немовлят. Цікавий той факт, що груші на смак солодші яблук, але
насправді містять менше цукру. В них мало органічних кислот, але більше
важливих для обмінних процесів в організмі мікроелементів. Вони незамінні при
боротьбі з надлишковою вагою, бо можна їсти їх в необмеженій кількості.
Немає коментарів:
Дописати коментар